Navigatie overslaan

Rea­li­teit en fan­ta­sie ont­moe­ten elkaar in foto’s van Chi Peng

In het Groninger Museum is van 27 maart tot en met 25 september een fototentoonstelling te zien van de Chinese kunstenaar Chi Peng. Hij is een van de meest gevraagde fotokunstenaars uit China en heeft al wereldwijd geëxposeerd.

Zijn foto’s, waarin realiteit en fantasie hand in hand gaan, tonen een enorme dynamiek en laten de enorme vooruitgang van China zien. De geënsceneerde beelden geven uitdrukking aan gevoelens van opwinding, maar ook van twijfel en onzekerheid over de effecten van dit tijdsgewricht en de steeds groter wordende druk om te presteren.

Chi Peng (1981) studeerde in 2005 af aan de kunstacademie in Beijing met als richting fotografie. Binnen drie jaar na zijn afstuderen hing zijn werk over heel de wereld. Het is dan ook niet de eerste keer dat het Groninger Museum werk van hem toont. Foto’s van Peng waren ook opgenomen in de groepstentoonstelling New World Order 2008.

De tentoonstelling in het Groninger Museum waarin zowel vroeg als recent werk te zien zal zijn, is zijn eerste grote solotentoonstelling buiten China.

Meer informatie: www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring