Navigatie overslaan

Record­aan­tal over­nach­tin­gen in stad Groningen

In Groningen is vorig jaar een recordaantal overnachtingen geboekt. In totaal waren er in 2008 324.835 overnachtingen, een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van 2007. Deze stijging is over de volle breedte van de overnachtingen in de stad, dus inclusief de jachthaven en Camping Stadspark, maar de groei is met name zichtbaar in de hotelmarkt. Dit blijkt uit de gegevens van registratie toeristenbelasting.

De landelijke tendens laat een heel ander beeld laat zien. Zowel het aantal Nederlandse als buitenlandse hotelgasten is in 2008 gedaald ten opzichte van 2007, zo blijkt uit de onlangs door het CBS gepubliceerde cijfers. In totaal gaat het om een daling van bijna vier procent.

Dat Groningen minder last heeft van de negatieve tendens heeft te maken met het feit dat hier relatief weinig Engelsen, Amerikanen en bijvoorbeeld Japanners komen, een groep die het landelijk gezien laat afweten. Daarnaast dankt de stad de toename vooral aan de succesvolle tentoonstelling Go China en de toename van de hotelcapaciteit.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring