Navigatie overslaan

Religh­ted: part­ner in tran­si­tie naar zui­ni­ge ledverlichting

De wereld ligt Relighted aan de voeten. Vanuit Cube050, een broedplaats voor jonge studentenbedrijven, bestormen ze de markt van ledlampen. Relighted geeft adviezen over ledlampen aan de zakelijke markt en levert de lampen vervolgens ook nog eens zelf. Mede dankzij de huidige duurzaamheidsdoelstellingen blijkt dat een shot in de roos, want de vraag naar de zuinige ledlampen is groot.

‘We zitten echt in een groeimarkt’, zegt mede-eigenaar Ton Koop in de Groninger Ondernemers Courant. ‘Bovendien onderscheiden wij ons in kwaliteit van het product en de service. En dat slaat aan, want in de markt wordt ook een hoop troep verkocht.’ Koop zette in 2012 Relighted op als een webshop voor de verkoop van ledlampen. Al snel zag hij de mogelijkheden die er waren op de zakelijke markt. In april 2013 werd Relighted een bv en sinds augustus 2013 heeft het bedrijf in Cube050 ook een eigen onderkomen.

De jonge ondernemers, die allemaal nog studeren, kozen voor een ruimte in Cube050 vanwege het enorme netwerk dat het met zich mee brengt. Door de contacten met de grote kennisinstellingen heeft het de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool al als klant en steeds meer partijen zien Relighted als een geschikte partner in hun sterven naar verduurzaming.

Relighted zit vooralsnog goed op z’n plek in de Groningse incubator. “De locatie doet er voor ons ook niet toe en er is geen reden om te verhuizen. Misschien dat we nog eens moeten uitbreiden, maar Groningen is voor ons een perfecte vestigingsstad. Dit is echt een energie-regio en natuurlijk zijn we ook betrokken bij projecten als Energy Valley’, aldus Koop.

Waar de inspanningen van Relighted in een groeimarkt toe gaan leiden, daar kan Koop nog geen antwoord op geven. ‘We hebben niet een keihard doel. De potentie van onze diensten en producten is heel groot. We willen altijd beter en meer en we zijn niet snel tevreden.’

www.relighted.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring