Navigatie overslaan

Rijks­uni­ver­si­teit Gro­nin­gen biedt post­doc­to­ra­le stu­die energierecht

De Rijksuniversiteit Groningen biedt vanaf september samen met de universiteiten van Oslo, Aberdeen en Kopenhagen een postdoctorale studie energierecht aan. Het North Sea Energy Law Programme, zoals het Engelstalige studieprogramma voluit heet, is bedoeld voor juristen die werkzaam zijn in de energiesector en behandelt verschillende onderwerpen. De Rijksuniversiteit Groningen neemt het onderwerp ‘Electricity and Gas: Liberalising and Regulating the Market’ voor zijn rekening.

Met het North Sea Energy Law Programme spelen de deelnemende universiteiten in op de constant veranderende energiemarkt. Naast het in Groningen centraal staande onderdeel ‘Electricity and Gas: Liberalising and Regulating the Market’ worden in de drie andere steden studieprogramma’s aangeboden die handelen over verschillende juridische aspecten van de energiesector. Daarbij komen ook onderwerpen als groene energie en duurzaamheid aan de orde.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft al decennialang een speciale band met de energiesector. Voor een groot deel heeft dat ermee te maken dat de kennisinstelling bovenop één van de grootste gasvelden van de wereld is gevestigd: het Slochterenveld. In de jaren dat dit gas inmiddels gewonnen wordt, heeft de RUG stabiele samenwerkingsverbanden opgebouwd met partijen als de Nederlandse Gasunie NV, Gasterra en de NAM opgebouwd. Met deze en andere bedrijven en organisaties wordt bijvoorbeeld samengewerkt binnen de Stichting Energy Valley het Energy Delta Institute.

De RUG heeft van energie één van haar drie hoofdonderzoeksthema’s gemaakt. Binne de faculteit Recht coördineert het Groningen Centre for Energy Law al het onderzoek omtrent de juridische factoren binnen de energiesector. Alle activiteiten van de universiteit het gebied van energie zijn daarnaast gebundeld onder het ‘Groningen Energy and Sustainability Programme’ (GESP). Vanuit dat programma wordt ook samengewerkt met het eveneens in Groningen gevestigde instituut voor energieonderwijs de Energy Academy Europe.

Voor meer informatie over het postdoctorale studieprogramma, kijk op: http://www.nselp.eu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring