Navigatie overslaan

Rijks­uni­ver­si­teit Gro­nin­gen hoog in Best Pla­ces to Work rang­lijst van The Scientist

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) staat op de vierde plaats in de internationale lijst van Best Places to Work in Academia 2009, die het Amerikaanse tijdschrift The Scientist afgelopen week publiceerde. De RuG dankt deze hoge notering onder meer aan het Rosalind Franklin Fellowship Program.

The Scientist profileert zich als hét blad voor de life science professional. Het informeert haar lezers breed over wetenschappelijke ontwikkelingen en brengt ook nieuws over technologie, industrie en carrièremogelijkheden. Onderdeel van dat laatste is de jaarlijkse publicatie van een top-15 van Amerikaanse instituten en een top-10 van internationale instituten waar het voor wetenschappers bijzonder aantrekkelijk is om te werken.

Op de internationale top-10 prijkt het gerenommeerde Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics (Duitsland) op de eerste plaats, gevolgd door The Weizmann Institute of Science (Israël) en de University of Bristol (Engeland). Groningen komt op de vierde plaats, Cambridge staat zevende. In Amerika wordt de top bezet door Princeton (1), University of California San Francisco (2) en het Albert Einstein College of Medicine of the Yeshiva University (3).

Belangrijk bij de verkiezing van Groningen in de top van Best Places to Work is het tenure track systeem dat de Groningse universiteit hanteert om jonge wetenschappers meer zekerheid in hun loopbaan te bieden. Tenure track is een loopbaantraject of carrièrelijn voor wetenschappelijke medewerkers, met een looptijd van ongeveer tien jaar. Als het loopbaantraject succesvol wordt doorlopen leidt dit tot het hoogleraarschap.

Talentvolle postdoc's die als tenure tracker worden aangenomen, krijgen een helder carrièreperspectief aangeboden met vaste beoordelingsmomenten. 'We scout and nurture our scientific talents,' zegt de Groningse bioloog prof.dr. Franjo Weissing in een begeleidend artikel in The Scientist over dit systeem.

www.rug.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring