04/09/2017

Rijksuniversiteit Groningen verwelkomt 2.300 nieuwe buitenlandse studenten

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op donderdag 31 augustus meer dan 2.300 nieuwe internationale studenten verwelkomd in De Oosterpoort. Ze werden ontvangen met een braderie, een borrel en toespraken van onder andere Nobelprijswinnaar Ben Feringa, wethouder Roeland van der Schaaf en CvB-voorzitter Sibrand Poppema.

De RUG begroet jaarlijks studenten van 120 verschillende nationaliteiten. De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland, onder andere door het gedurende 2 dagen aanwezig zijn met een ontvangstcomité op Schiphol. De Welcoming Ceremony is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, vandaar dat gekozen is voor Cultuurcentrum De Oosterpoort.

Programma
De internationale studenten konden ook terecht bij een informatiemarkt over studentenvoorzieningen en -verenigingen. Ook waren er sportieve- en fietsworkshops en was er aandacht voor praktische zaken als studieondersteuning, veiligheid, verzekeringen en bankrekeningen, gezondheidszorg, etc.

Hoogtepunt was de ‘motivational speech’ van professor Ben L. Feringa, winnaar van de Nobelprijs voor Scheikunde in 2016.​

01/09/2017
Gasunie en VolkerWessels ontwikkelen baanbrekende bodemscanner
24/08/2017
‘Ambassadeur van Groningen zijn is gemakkelijk: er is zoveel moois te vertellen!’