Navigatie overslaan

RTV Noord wint met bevings-app Gou­den NL-Award

RTV Noord heeft de Gouden NL-Award 2013 gewonnen. Niet voor een radio- of televisieprogramma, maar voor een speciale bevings-app. Op basis van meldingen van burgers laat de app zien waar een aardbeving is geweest.

RTV Noord kreeg de prijs en 2500 euro bij de uitreiking van de NL Awards in Ermelo. Volgens de jury heeft RTV Noord begrepen dat een nieuwe mediatoepassing ‘de ultieme mogelijkheid biedt om je publiek te betrekken en als correspondent in te zetten. Heel nuttig voor de mensen in de regio, maar ook journalistiek inzetbaar als informatiebron’.

Naast de Gouden NL-Award voor de aardbevingsapp, ontving RTV Noord ook nog een NL-Award in de categorie ‘TV Nieuws’ voor de extra tv-uitzending over de aardbevingen in de nacht van 7 op 8 februari 2013. De jury van NL-Awards roemde vooral de vele aspecten die tijdens de extra uitzending belicht werden.

Die nacht werd Groningen opgeschrikt door twee zware aardbevingen in de buurt van Zandeweer, met een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. RTV Noord berichtte 's nachts en 's ochtends in extra nieuwsuitzendingen op radio, tv en internet over de bevingen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring