Navigatie overslaan

RuG bes­te uni­ver­si­teit van Nederland’

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is de beste universiteit van Nederland. Dat is althans de mening van internationale studenten.

Onder de noemer ‘Internationale Studenten Barometer’ is wereldwijd onderzoek verricht naar de tevredenheid van internationale studenten over de universiteit waar ze studeren. Uit dit onderzoek komt de RuG naar voren als meest aanbevelenswaardige universiteit van Nederland.

In Nederland deden twaalf instellingen - acht universiteiten en vier HBO-instellingen - mee aan het onderzoek. In totaal 8670 internationale studenten van deze instellingen vulden een enquête in. Volgens de onderzoekers scoort de RuG over de hele linie goed tot zeer goed.

Op 1 oktober vorig jaar telde de RuG 28.200 studenten. Zo’n 10 procent van die studenten is internationaal. Rector magnificus Elmer Sterken verwacht komende jaren een verdere groei van het aantal buitenlandse studenten. Uiteindelijk moet 15 of zelfs 20 procent van de totale studentenpopulatie in Groningen internationaal zijn. En dat is goed voor de economie, zegt hij. ,,Een kwart van de studenten blijft in Nederland hangen. Dat is belangrijk voor onze kenniseconomie.”

www.rug.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring