Navigatie overslaan

RUG start nieu­we ener­gie­op­lei­ding’

De Rijksuniversiteit Groningen, PriceWaterhouseCoopers en het Energy Delta Institute starten een nieuwe opleiding op energiegebied. De master, de Executive Master of Finance & Control for the Energy Industry, is eind januari van start gegaan. De opleiding heeft een internationaal programma en richt zich op financieel controllers werkzaam in de toplaag van de energiebedrijven. Inhoudelijk richt de master zich op finance- en controllingvraagstukken en daarnaast onder meer op handel in energie en financiële reserves.

PriceWaterhouseCoopers zorgt voor bedrijfskundige kennis en docenten, de Rijksuniversiteit Groningen waarborgt de inhoudelijke kwaliteit, zorgt voor accreditatie en levert ook docenten en het Energy Delta Institute biedt het programma onderdak en verzorgt de marketing.

Deze nieuwe opleiding is de pendant van de reguliere controllersopleiding, maar dan internationaal en specifiek voor de energiesector. De tijd vraagt om opleiding op dit gebied: de mondiale energiemarkt wordt steeds complexer, competitie en regulering nemen toe en er is wereldwijd zorg over energie en milieu. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een grote behoefte aan meer opleidingen in deze sector, aldus de initiatiefnemers.

Het initiatief sluit goed aan bij de ambitie van Groningen om zich te profileren als Energy Valley. De stad kent al een groot aantal activiteiten gerelateerd aan olie, gas en alternatieve energiebronnen, en herbergt veel kennis op het gebied van energie en de energiesector.

Afgestudeerden mogen na twee jaar een aantal onderwijsmodules te hebben gevolgd de titels Executive Master of Finance & Control (EMFC) en Registercontroller (RC) voeren. De master gaat van start op 29 januari, in Groningen. Sommige van de modules vinden plaats in Houston, Moskou en Abu Dhabi.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring