RUG-studenten storten zich op AI-vraagstukken van bedrijven en gemeente
Het Groningen Digital Business Center (GDBC), Career Services van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en gemeente Groningen organiseren voor de tweede maal een learning community over kunstmatige intelligentie. Zes organisaties en bedrijven presenteerden deze week een vraagstuk op het gebied van kunstmatige intelligentie. De komende weken gaan ruim twintig studenten uit meerdere disciplines met deze vraagstukken aan de slag. Bron: https://www.gic.nl/innovatie/rug-studenten-storten-zich-op-ai-vraagstukken-van-bedrijven-en-gemeente
De zes organisaties zijn opdrachtgever van de artificial intelligence (AI)-vraagstukken waar de studenten zich in groepen en onder begeleiding van coaches en docenten van de RUG in vastbijten. De organisaties zijn CGI, IBM, Univé, TVM, gemeente Groningen en de startup Cursor Asset Management. De vraagstukken variëren van het verkrijgen van intern draagvlak voor AI toepassingen, lancering van nieuwe business modellen tot ethische en maatschappelijke issues die met AI gepaard gaan.
Het concept van de learning community is er eentje waar Bas Baalmans, projectleider GDBC enthousiast over is. "Een prachtig product van de Career Services van de faculteit waarin studenten zich aanmelden voor een specifiek onderwerp of thema waar vraag naar is vanuit student en bedrijfsleven en dat (nog) geen plek heeft in het reguliere studieprogramma. Heel vaak digital gerelateerd." Denk aan onderwerpen als Lean Six Sigma, Phyton, Blockchain, Agile en dus ook AI. En in dit geval dus de business toepassing van AI. "Studenten melden zich hier vrijwillig voor aan. Puur ter verrijking van hun kennis en cv en dus niet voor de studiepunten, want die krijgen ze niet voor deze course", vervolgt Baalmans.
|De GDBC organiseert samen met de gemeente een bezoek aan de Berlin.hub waar studenten gericht samen en voor hun opdrachtgevers informatie inwinnen en contacten opdoen voor de opdrachten. Donderdagmiddag 2 april zal het Groningse gezelschap - net als vorig jaar - een workshop verzorgen in Berlijn waarin RUG, de gemeente en de bedrijven zich kunnen presenteren aan hun Duitse vakgenoten.
Een ander onderdeel in de course is donderdag 18 maart wanneer de bijeenkomst tussen studenten en bedrijven wordt gecombineerd met een bezoek aan het innovatieplein van Samenwerking Noord in het provinciehuis aan het Martinikerkhof als onderdeel van de Digitale Top. Het geheel wordt vervolgens afgesloten eind april met een zestal presentaties van de studenten aan de bedrijven met hun oplossingen en denkrichtingen. OOG tv zal net als vorig jaar weer een reportage verzorgen van de gehele course en reist ook mee naar Berlijn.