Navigatie overslaan

s Week­ends par­ke­ren bij kan­to­ren in Gro­nin­gen dank­zij slim­me software

In Groningen lijken ze het ei van Columbus te hebben ontdekt om het enorme tekort aan parkeerplaatsen in binnensteden in het weekend voor een groot deel op te lossen. Dat tekort kan worden weggewerkt door parkeerplaatsen bij kantoren die dan toch niet worden gebruikt door personeel, beschikbaar te stellen aan de consument. Om dat mogelijk te maken is een nieuw systeem van Green Parking ontwikkeld met behulp van slimme software. Dat systeem gaat deze zomer in Groningen in première en wordt naderhand in licentie in andere steden ‘uitgerold’.

Uitgaans- en winkelend publiek kan dankzij dit systeem de auto voor een aantal uren kwijt op parkeerterreinen bij bedrijven die dan toch ongebruikt zijn.

Een wereldprimeur, aldus Tim Bakker van Green Parking, dat het systeem heeft bedacht met Gerard Spin van Parkingware BV. ‘Met green parking voegen we de niet gebruikte bedrijventerreinen toe aan het totale parkeeraanbod in de binnenstad’.

Bezoekers van de binnenstad kunnen thuis, vanachter de pc, op de beoogde locatie een parkeerplaatsje reserveren. Daarbij voeren ze op de website van Green Parking hun kenteken in. Bij alle bedrijven die parkeerplaatsen beschikbaar stellen, worden een slagboom en een camera geplaatst, gekoppeld aan een kenteken herkenningssysteem.

www.greenparking.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring