Navigatie overslaan

Samen­wer­king Chor­di­fy en Dee­zer maakt mee­spe­len met beken­de arties­ten nog leuker

De in Groningen ontwikkelde gratis online muziekdienst Chordify heeft onlangs, tijdens het Amerikaanse popfestival South by Southwest (SXSW), het resultaat van de samenwerking met muziekstreamer Deezer gepresenteerd. Het gaat om een Chordify app in de Deezer app studio en integratie van de volledige Deezer bibliotheek op chordify.net.

Chordify is een online muziekdienst voor en door muziekliefhebbers, die elk willekeurig nummer automatisch omzet naar akkoorden. Door het nieuwe samenwerkingsverband is deze innovatieve muziektechnologie nu ook toepasbaar op alle muziek in de Deezer-bibliotheek, waardoor het studeren en meespelen van muziek nog makkelijker en leuker wordt.

Wanneer gebruikers naar een track luisteren zijn ze maar één klik verwijderd van het daadwerkelijk meespelen met het nummer. Ze hoeven slechts op de Chordify knop in de Chordify-app te drukken en de akkoorden worden vanzelf zichtbaar. Daarnaast hebben gebruikers dankzij de samenwerking met Deezer nu ook nog de mogelijkheid om de volledige Deezer-muziekbibliotheek te doorzoeken en automatisch om te laten zetten naar akkoorden en is het zelfs mogelijk liver mee te spelen met live opnames van de beste artiesten. Deezer maakt opnames van wereldberoemde artiesten in Londen en Parijs onder de titel ‘Deezer Sessions’. Deze live-sessies zijn weer mee te spelen in Chordify.

www.chordify.net

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring