Navigatie overslaan

Samen­wer­king lucht­ha­vens: Bin­nen vijf jaar elek­tri­sche vluch­ten van­af Eelde”

Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde gaan een proef uitvoeren met elektrisch vliegen. De ambitie is dat er over vijf jaar vanaf Eelde elektrische passagiersvluchten naar andere Nederlandse luchthavens worden uitgevoerd. Eelde wil zelf groene waterstof produceren waar de vliegtuigen dan op moeten vliegen.

De drie Nederlandse luchthavens willen experimenteren met elektrische toestellen met vier tot negen zitplaatsen aan boord. Uiteindelijk is het de bedoeling om ook met grotere toestellen te gaan vliegen.

“We hebben de ambitie om de luchthaven te verduurzamen. Deze samenwerking sluit hier perfect bij aan”, zo zegt Meiltje de Groot, CEO van Groningen Airport Eelde over de samenwerking. “In Noord-Nederland hebben we veel kennis en initiatieven op het gebied van waterstoftechnologie. Groningen Airport Eelde gaat zich daarom bezighouden met de potentie van elektrisch vliegen op groene waterstof.”

Eerder deze week werd bekend dat het bedrijf PEN EM zich per 1 april heeft gevestigd op de noordelijke luchthaven. PEN EM wil een eigen luchtvaartmaatschappij opzetten voor elektrische vluchten, nationaal en internationaal.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring