Navigatie overslaan

Seaports Expe­rien­ce Cen­ter offi­ci­eel van start

Eind september zijn de handtekeningen voor het Seaports Experience Center (SEC) gezet. Het centrum, dat verbinding moet leggen tussen vraag en aanbod in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en het Eemsdeltagebied moet promoten, gaat 3,2 miljoen euro kosten. Waar het exact komt te staan, is nog niet duidelijk.

Het SEC wordt gefinancierd door Groningen Seaports, ISD Noord-Oost / Werkplein Eemsdelta, de Hanzehogeschool Groningen, de Noordelijke Regieraad Bouw en de Provincie Groningen. Het centrum wordt opgericht omdat het Eemsdeltagebied sterk in opmars is en bedrijven steeds moeilijker voldoende en gekwalificeerd personeel kunnen vinden.

Het SEC wordt onder meer een bezoekerscentrum waar geïnteresseerden door excursies, bedrijfsbezoeken en interactieve exposities kunnen beleven wat er gebeurt in het havengebied. Het SEC wil jaarlijks duizenden bezoekers rondleiden. Daarnaast zal het centrum een loketfunctie gaan vervullen waar bedrijven, scholen, werkzoekenden, scholieren en studenten terecht kunnen. Bedrijven kunnen er in de toekomst stageopdrachten/projecten, leerwerkplekken en vacatures melden en in contact komen met scholieren en studenten die deze plekken daadwerkelijk kunnen gaan invullen.

Wanneer het SEC klaar moet zijn, is nog niet bekend.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring