Navigatie overslaan

Sen­an­ga maakt web­shop voor ieder­een haalbaar

Drie jonge Groningse internetondernemers hebben een nieuwe voorziening ontwikkeld waardoor iedereen met een populaire website heel gemakkelijk een ‘eigen’ webwinkel kan beginnen. ‘Senanga’, zo luidt de naam van hun applicatie.

Met Senanga wordt het heel eenvoudig om producten te verkopen. Onder elk bericht dat goed gelezen wordt, kan de eigenaar van de site met behulp van Senanga een product uit een webshop plaatsen dat precies bij het beschreven onderwerp past. Dit product kan direct online besteld worden zonder dat de bezoeker naar de site van de webshop geleid wordt. De eigenaar van de website of het blog kan daar dan aan verdienen dankzij een verkooppercentage.

‘Dankzij Senanga kan iedereen zijn eigen mini-webshop beginnen. Tot nu toe had dat erg veel voeten in aarde omdat je voor je eigen betalingssysteem moest zorgen en voor je eigen producten. Maar Senanga neemt dat uit handen. Wij hebben afspraken met tal van aanbieders van hele uiteenlopende producten. Daarvan kun je het meest passende artikel uitzoeken en te koop aanbieden bij het artikel of je blog’, vertelt CEO Rutger van Zuidam van Senanga. In het verleden was hij ook betrokken bij de ontwikkeling van het betalingssyteem Paylogic.

‘Shoplet’, zo luidt de naam van de voorziening. Bol.com en ook modemerken als McGregor doen er als eerste aan mee.

Met de shoplet kan de aankoop inclusief betaling binnen de webpagina worden voldaan. Hierdoor kan de bezoeker gewoon op de blog of nieuwswebsite blijven om de aankoop te doen.

Wie bijvoorbeeld vlak voor de kerstdagen een mooi interview leest met Dan Brown op een favoriete nieuwswebsite, kan onderaan het artikel gelijk diens nieuwe boek kopen. Met behulp van iDEAL, creditcard, automatische incasso, acceptgiro en straks ook bitcoin.

Senanga faciliteert de samenwerking tussen webshops en website-eigenaren (zoals bloggers) die Shoplets willen plaatsen. Allerlei shops zijn al aangesloten; van bol.com en Amazon.co.uk, tot Fooss.nl en Loavies.com.

Senanga werd in december 2012 opgericht door Van Zuidam, Nikolaj van Veen en Michiel Pouw. Inmiddels werkt het team van elf mensen vanuit vestigingen in Groningen en Muiden aan de verdere ontwikkeling van het product en het bedrijf.


www.senanga.net

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring