Navigatie overslaan

Slijp­tech­niek Noord heeft lan­de­lij­ke pri­meur met super­ef­fi­ci­ën­te Rollomatic

Slijptechniek Noord uit Stadskanaal heeft een landelijke primeur. De Groningse gereedschapsproducent is het eerste bedrijf in ons land dat gebruikmaakt van de Rollomatic, een machine die het mogelijk maakt om tot op de millimeter nauwkeurig gereedschappen te laten slijpen. Niet alleen zorgt de nieuwe machine voor minder afval en uitval, Slijptechniek Noord kan er ook nieuwe markten mee bedienen.

Slijptechniek Noord is al jarenlang een toonaangevend bedrijf in de levering en productie van speciale gereedschappen en het slijpen, balanceren en meten van verspanende gereedschappen. Momenteel heeft het bedrijf vooral klanten in de auto-, metaal-, hout- en medische industrie, maar nu het vanaf komende zomer beschikt over een Rollomatic liggen er nieuwe marktkansen. Zo hoopt het bedrijf een stevige voet aan de grond te krijgen in de matrijzen- en vormenbouw, de fijnmechanische industrie en in de lucht- en ruimtevaarttechniek.

Dankzij de aanschaf van de Rollomatic kan Slijptechniek Noord nog nauwkeuriger werk leveren. Daarnaast wordt het slijpproces een stuk efficiënter, waardoor er naar verwachting jaarlijks 900 kilo minder afval ontstaat en de uitval met 20 procent wordt teruggedrongen. Dat heeft vooral te maken met de unieke wijze waarop de innovatieve machine het te bewerken materiaal spant. Die zorgt ervoor dat er geen trillingen en breuken meer kunnen ontstaan.

Naast de aanschaf van de machine investeert het bedrijf ook in een filterinstallatie. Deze voorziet de machine van geconditioneerde en gefiltreerde olie en scheidt het metaalslijpsel in een container.

De investering in het machinepark levert twee nieuwe arbeidsplaatsen op bij het bedrijf in Stadskanaal. Het aantal medewerkers stijgt daardoor naar zestien.

Vanwege het duurzame en innovatieve karakter van de investering kan Slijptechniek Noord rekenen op een bijdrage van 50.000 euro uit het provinciale subsidieprogramma ‘Innovatief en Duurzaam MKB 2’.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring