12/11/2012

Slim en makkelijk energie besparen dankzij Gronings project

Een heerlijk winterwarm en comfortabel huis en toch een lagere energierekening. In Groningen, en nu zelfs in heel Noord-Nederland, is dat voor iedereen mogelijk dankzij het project ‘SLIM wonen met energie’. Woningbezitters in het Noorden kunnen hier advies aanvragen over hoe zij hun woning zo energiezuinig mogelijk kunnen maken. Vervolgens kan een dertiental bedrijven uit de regio, van aannemers en installateurs tot architecten en glaszetters, die samenwerken binnen Slim wonen met energie hen helpen bij de uitvoering van die energiebesparende maatregelen.

Groot voordeel van het door de overheid gesteunde project is dat huizenbezitters via één contactpersoon alles kunnen regelen. Van het besparingsadvies tot en met de uitvoering van de maatregelen: alles kan onder de vlag van SLIM wonen met energie.

De Groningse aanpak is ontwikkeld door vier samenwerkende bedrijven: KUUB Centrum voor Particuliere Bouw, KAW architecten en adviseurs, Noorderlings Communicatie en Building Brains en is met ondersteuning van de gemeente Groningen tot stand gekomen. Doel van de aanpak is binnen drie jaar 2500 bestaande woningen energiezuiniger te maken in de stad Groningen en een methodiek te ontwikkelen om het energiezuinig maken van woningen makkelijker te maken.

Voor meer informatie: www.slimwonenmetenergie.nl

11/11/2012
Magnesium Health Institute ziet grote mogelijkheden voor Gronings magnesiumzout
11/11/2012
Suikerbiet: het nieuwe goud van Groningen