Navigatie overslaan

Slim klas­lo­kaal voor basis­school De Noord­kaap in Oostwold

Op basisschool De Noordkaap in het Groningse Oostwold is onlangs een Smart Education Hub geopend. Samsung heeft in de school een zogeheten Smart Classroom ingericht met devices zoals tablets, een smartboard en geoptimaliseerde Wi-Fi. Ook gaan de bestuurders, schooldirecteuren en leerkrachten van de Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG) deelnemen aan een innovatietraining onder de naam Smart Teachers.

Het Smart Education Hub-programma is een initiatief van technologiegigant Samsung om onderwijsinnovatie te stimuleren. Commissaris van de Koning Max van den Berg en onderwijswethouder Bard Boon gaven het officiële startsein voor de opening van de Groningse Smart Classroom.

Een Smart Education Hub is opgebouwd uit drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Smart Classrooms is de fysieke inrichting van klaslokalen met de nieuwste technologie en digitale leermiddelen. Voor het onderdeel Smart Teachers worden leraren, directeuren en bestuurders getraind om hun lessen ‘toekomstproof’ te maken door ICT en sociale media structureel in te bedden in het onderwijs. Via het online platform ‘Smart Sharing’ kunnen collega’s binnen en tussen Hubs ervaringen, best practices en inzichten met elkaar delen.

De hub in Oostwold is pas de vierde in zijn soort in Nederland. Eerder werden scholen in Amsterdam, Delft en Nijmegen voorzien van de innovatieve faciliteiten.

Zowel SOOOG als de gemeente Oldambt zijn blij met het Smart Education Hub. ‘Wij willen innovatief onderwijs bieden om leerlingen beter voor te bereiden op de vaardigheden van de toekomst. Onderwijs waarin de individuele leerling centraal staat en zij gestimuleerd worden om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd willen we kinderen uitdagen om samen te leren. De Smart Education Hub biedt hiervoor enorme kansen”, aldus SOOOG-bestuurder Jaap Hansen, bestuurder bij SOOOG.

Volgens onderwijswethouder Bard Boon van gemeente Oldambt is de Hub belangrijk voor de regio. ‘Voor een krimpregio als Oost-Groningen is het belangrijk dat wij een breed aanbod aan voorzieningen blijven bieden. Zoals kwalitatief goed én vooruitstrevend onderwijs. De opening van de Hub in onze regio draagt hier zeker aan bij.’

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring