Navigatie overslaan

Slim­me soft­wa­re van Gro­ning­se QpoT­doet ener­gie­no­ta van onder­ne­mers fors dalen

Ondernemers in Nederland kunnen voortaan in een oogopslag zien hoe het staat met het energieverbruik binnen hun onderneming. Ze hoeven daarvoor niet meer op hun knieën de ondergrondse meterkast te bestuderen of een kast open te trekken met een aantal onbegrijpelijke meters. Door het Groningse bedrijf QpoT is nu een zeer handig instrumentje ontwikkeld dat alles in een fractie van een seconde zichtbaar maakt en waarbij ondernemers ook kunnen zien wat hun besparingspotentieel is.

‘EnerGQ’ is de naam van de uitvinding van het Groningse bedrijf. Met behulp van EnerGQ wil QpoT de energie zichtbaar maken. Het visualiseren van energie laat het besparingspotentieel voor bedrijven zien. Daarbij gaat het volgens QpoT ook om het creëren van een stukje bewustzijn. ‘Hoe langer er wordt gemeten, hoe nauwkeuriger kan worden bekeken waar kan worden bespaard. Het is dus geen momentopname zoals een energiescan maar een permanente oplossing’, aldus een woordvoerder. ‘Het product verdient zich meestal binnen twee jaar terug.’

Hoe werkt EnerGQ?

Monitoring en analyse van energiegebruik op alle locaties vormen samen met de factoren die het verbruik bepalen, de basis voor rendementsverbetering. Een verbetering in vier stappen:

Met GQsign verhogen ondernemers het energiebewustzijn binnen de organisatie. GQsign signaleert en communiceert duidelijk de oorzaken van onnodig energieverbruik veroorzaakt door menselijk handelen, waardoor simpele energiebesparingen tot 20 procent zichtbaar en dus mogelijk worden.

GQbuy levert vervolgens alle informatie om zo voordelig mogelijk energie in te kunnen kopen. Met de nauwkeurige verbruiksprofielen en lager piekverbruik zijn kostenbesparingen tot 30 procent zonder meer haalbaar.

De technische oplossingen van GQsolution worden geleverd in samenwerking met gerenommeerde partners, zijn innovatief en kunnen op bestaande apparatuur geïnstalleerd worden, zodat deze minder energie verbruikt. De additionele energiebesparing kan oplopen tot 25 procent. De terugverdientijd is gegarandeerd nooit langer dan twee jaar.

Met GQsustain wordt de energiebesparing naar uw personeel, toeleveranciers, klanten en bevoegd gezag gecommuniceerd. Zichtbare besparingen zullen leiden tot grotere klantenbinding, betere marketingkansen en zijn dus goed voor de omzet.

Wat zijn de bouwstenen van EnerGQ?

Het all-in-onesysteem EnerGQ bestaat uit drie elementen:

GQ’s Sensoren verzamelen en verzenden draadloos alle verbruiksgerelateerde gegevens naar de GQube

GQube De Gateway slaat al uw gegevens op, bereidt de analyse voor en verzendt de informatie naar GiQ.

GiQ Intelligente software analyseert het verbruik, zodat de makkelijkste besparingen direct uit te voeren zijn. GiQ maakt tevens inzichtelijk hoeveel er bespaard is onder specifieke omstandigheden.

Meer informatie: www.energq.com en www.qpot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring