Navigatie overslaan

Slim­mer bou­wen dank­zij MindBuilding

In 2010 won MindBuilding, een concept van Jan Wind Architecten uit Stadkanaal, al de DUBO Award voor duurzaam bouwen. Dit jaar is het opnieuw raak: het innovatieve bouwconcept staat in de prestigieuze MKB Innovatie Top 100 van 2011 op de 34e plaats. Niet vreemd, want het bouwen volgens deze methode zou door de vele voordelen wel eens een enorme vlucht kunnen nemen.

MindBuilding is een innovatief bouwsysteem waarbij je met flexibele componenten elk gewenst ontwerp kunt realiseren. Zowel complete bedrijfspanden als een woninguitbreiding kunnen met gemak gerealiseerd worden. Alle mogelijke componenten die nodig zijn voor de bouw, zoals de gevels, vloeren en wanden, worden volledig geprefabriceerd op een centrale locatie. Vervolgens hoeven deze op de daadwerkelijke bouwlocatie alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Dit scheelt niet alleen een berg geld aan bouw- en transportkosten, maar levert ook door de mogelijkheid van hergebruik van de componenten veel winst op voor gebruikers en het milieu.

Een ander groot voordeel van MindBuilding is het gebruiksgemak. Bij veel traditioneel uitgevoerde bouwprojecten houden de verschillende disciplines vaak te weinig rekening met elkaar. Bouwadviseurs weten vaak te weinig van wat de elektromonteur doet en andersom. Met de MindBuilding-methode zijn de bouwonderdelen gescheiden van de elektrische en werktuigkundige installaties, waardoor de verschillende disciplines niet meer van elkaar afhankelijk zijn.

www.mindbuilding.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring