Navigatie overslaan

Snel­groei­end en inno­va­tief Poly­ga­nics bouwt nieuw pand

Polyganics blijft maar groeien. Het medisch technologiebedrijf bouwt daarom op de Zernike Campus een geheel nieuw onderkomen. Polyganics is producent van medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt.

De bouw van het nieuwe onderkomen op de Zernike Campus gaat dinsdag 3 maart officieel van start. Met de bouw van het nieuwe complex is een bedrag van ruim 22 miljoen euro gemoeid. De provincie Groningen liet eerder al weten 3,8 miljoen euro bij te dragen aan de bouw.

Onderzoekslab

In het nieuwe gebouw wordt het hoofdkantoor ondergebracht, maar ook komen er ultramoderne onderzoekslaboratoria. Ook de productie- en verpakkingsfaciliteiten krijgen een plek in het nieuwe onderkomen. Vanuit het nieuwe gebouw zal een bijdrage worden geleverd aan de circulaire economie, en ook het productieproces zal verder worden vergroend, wat dan weel leidt tot een vermindering van CO2, zo meldt het bedrijf.

Groei personeelsbestand

Bij Polyganics werken op dit moment 65 mensen, maar de verwachting is dat het aantal FTE’s tussen nu en 2023 verdubbelt. Volgens Polyganics gaat het overigens niet alleen om een stijging van het aantal personeelsleden: ook de indirecte werkgelegenheid neemt toe door de groei van het bedrijf.

Over Polyganics: spin-off RUG

Polyganics is in 1999 ontstaan als spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. Het bedrijf ontwikkelt en maakt unieke, innovatieve medische toepassingen. Wat de producten zo bijzonder maakt is dat ze geschikt zijn voor het gebruik ín het menselijk lichaam én dat ze oplossen nadat hun functie erop zit. Dit maakt de producten uitermate geschikt voor chirurgische ingrepen.

Chirurgische ingrepen

Een van de succesnummers van Polyganics is Nasopore, een product dat na een operatie de neusholte openhoudt en binnen twee tot drie weken is opgelost. Dat is voor de patiënt aanzienlijk prettiger dan een niet-oplosbare verband. Deze vergroeien met de wond, waardoor het verwijderen ervan voor de patiënt erg pijnlijk is. Er zijn inmiddels meer dan vijf miljoen stuks Nasopore verkocht in Europa, China en de Verenigde Staten.

Neurochirurgische ingrepen

Van het relatief nieuwe product Liqoseal, een ‘hersenpleister’, zijn de verwachtingen hooggespannen. Deze ‘pleister’ moet lekkage van hersenvloeistof na neurochirurgische ingrepen tegengaan. Dit product is al commercieel beschikbaar in Europa. Polyganics is nog bezig met de voorbereidingen voor de klinische studie die noodzakelijk is voor goedkeuring in de US.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten werkt Polyganics nauw samen met chirurgen, de uiteindelijke gebruikers dus. Ook met diverse ziekenhuizen, zoals het Universiteitsziekenhuis Hamburg, wordt veel samengewerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring