Navigatie overslaan

Snel­ler naar huis dank­zij draag­baar infuus van stu­den­ten­star­tup IVWear

Er zijn van die uitvindingen waarvan je je afvraagt waarom het nog niet bestond. Het draagbare infuus van de Groningse studentenstartup IVWear is zo’n vondst. Het maakt een ziekenhuisopname niet alleen draaglijker; patiënten herstellen ook nog eens sneller omdat ze meer bewegingsvrijheid hebben. Niet vreemd dus dat IVWear bijna standaard genomineerd wordt als er weer ergens een (zorg)innovatieprijs moet worden uitgedeeld.

Winnaar van de Sustainable Healthcare Challenge, Finalist van de Philips Innovation Award en nog een handvol nominaties: het is bijna ongelooflijk dat het succesverhaal van IVWear nog maar net een jaar geleden begon, in februari 2017. Bart Verkerke (Hoogleraar Biomedische Productontwikkeling bij het UMCG) liep rond met het idee voor een draagbaar infuus. Via een cursus van het University of Groningen Centre of Entrepreneurship kwam dit idee bij Max Heintzen (arts-onderzoeker) en Melcher Frankema (rechtenstudent) terecht. Ook zij zagen direct de potentie van een dergelijke zorginnovatie.

Professor Verkerke bracht het tweetal vervolgens in contact met Niels Weijermans (student biomedische technologie). Hij vulde het team niet alleen aan met zijn professionele kennis en kunde, maar bracht hen ook in contact met zijn ervaringsdeskundige oom. Die had jaren daarvoor lange periodes in het ziekenhuis doorgebracht en had tijdens die opnames veel hinder ondervonden van de infuuspaal. Een draagbaar infuus had zijn ziekenhuiservaring niet alleen een stuk draaglijker, maar waarschijnlijk ook een stuk korter gemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring