Navigatie overslaan

Spaak: hét fiets­ca­fé van Groningen

Met een kop koffie of een lekker biertje genieten van alle wielerkoersen, sleutelen aan je eigen fiets of je gewoon vergapen aan mooie fietsen of wielerliteratuur. Het is allemaal mogelijk in ‘Spaak’, hét wielercafé van Groningen in de Oude Boteringestraat.

Spaak is negen maanden geleden opgezet door koffie- en wielrenliefhebbers Henrieke Wijnsma en Rik Sijm. Ze combineerden bij Spaak hun passie voor beide liefhebberijen. ‘Fietsen betekent vrijheid en avontuur. Koffie geeft je energie, het zorgt ook voor sociale interactie en het uitwisselen van de mooiste wielerverhalen’, aldus de compagnons.

Spaak zorgt volgens het ondernemersduo voor de ultieme beleving voor wielerliefhebbers. Maar iedereen kan er binnenlopen voor een goede kop koffie. ‘We doen dat op een eerlijke, gezonde en duurzame manier, met hart voor de mensen, met oog voor gastvrijheid en een goed gevoel voor onze producten’, aldus Rik en Henrieke. ‘We kiezen voor bijzondere producten met een verhaal, die niet overal te verkrijgen zijn. Producten die niet dertien in een dozijn zijn. Wij streven in alles wat we doen naar een zo goed mogelijke kwaliteit: in de aankleding van onze zaak, in de keuze van onze materialen, producten en het eten en drinken.’

Het wielercafé is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf half tien tot zes uur. Op donderdagen kun je tot negen uur terecht aan de Oude Boteringestraat 66.

www.spaak.cc

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring