Navigatie overslaan

Spec­ta­cu­lair glas­werk en een ten­toon­stel­ling met een staart­je in het Gro­nin­ger Museum

Onlangs openden in het altijd spraakmakende Groninger Museum weer twee bijzondere exposities. Allereerst is er het sensationele glaswerk van de Amerikaan Dale Chihuly, dat nog tot mei 2019 in het museum te bewonderen is. Daarnaast is tot 31 maart de interactieve tentoonstelling ‘Grrrom!’ te zien, een verzameling kunstwerken waarin de dierenwereld centraal staat.

‘Ik wil mensen betoveren met licht en kleur op een manier die ze nog niet eerder hebben meegemaakt’, aldus Dale Chihuly. Dat gaat de Amerikaanse glaskunstenaar goed af, zo is in het Groninger Museum te zien. Zijn sensationele creaties vormen samen een spektakel van glas, licht en kleur voor de hele familie.

De tentoonstelling, de grootste museale expositie van Chihuly in Europa in de afgelopen twintig jaar, is speciaal voor het museum samengesteld in samenwerking met Chihuly Studio. Opgebouwd uit 16 installaties, zowel binnen als buiten het museum, biedt het een compleet overzicht van alle hoogtepunten uit zijn oeuvre.

Muziektoer
Het Groningse Museum biedt bezoekers de mogelijkheid een muzikale tour langs de glasinstallaties van Chihuly te maken. Er kan gekozen worden uit vier muziekthema’s, die elk een link hebben met de kunstenaars thuisstad Seattle: van klassiek door het Seattle Symphony Orchestra tot grunge van bands als Nirvana en Pearl Jam en van Chihuly’s eigen favoriete popmuziek uit de jaren ’60 tot de alternatieve Seattle-scene van dit millennium.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring