Navigatie overslaan

#SPOT­GRO­NIN­GEN maakt inwo­ners ambas­sa­deurs van Groningen

Elke toerist weet het: de beste manier om een plaats of gebied te leren kennen is door de plekken te bezoeken waar de inwoners zelf graag komen. Groningen kent talloze van dat soort bijzondere, onverwachte en mooie plekken. Natuurlijk moet eigenlijk elke bezoeker van de stad een keer de Martinitoren beklimmen en kent iedereen het Groninger Museum en het prachtige waddengebied. Maar wat doe je als vrienden op bezoek komen? Dan neem je ze ook mee naar jouw eigen favoriete plekken in stad en Ommeland. Want niemand kent Groningen beter dan de inwoners zelf.

Om vakantiegangers die deze zomer Groningen bezoeken te helpen deze bijzondere plekken te ontdekken, start de campagne #SPOTGRONINGEN. Daarin roepen bekende Groningers (oud-) inwoners, ondernemers en andere mensen die Groningen goed kennen op om hun favoriete ‘Groningen spot’ te delen. Waar zie je de mooiste zonsopkomst? Op welke plek eet je de lekkerste eierbal? Waar moet je zijn als je een unieke overnachting wilt beleven? In welke zaak krijg je het beste advies voor de nieuwste muziek? Waar staat dat kerkje met dat bijzondere verhaal? Welk festival was een onvergetelijke ervaring?

#SPOTGRONINGEN wordt daarmee hét platform waar inwoners en Groningen-fans tips kunnen delen en waar zij zelf ambassadeur kunnen zijn voor hun provincie. Daarmee ontstaat de komende jaren een verzameling van de leukste adresjes om te eten, drinken of shoppen. De mooiste plekken om het Groninger landschap te ervaren. De beste spots om je onder te dompelen in het stadsleven. De verstopte pareltjes waar je bijzondere ontmoetingen hebt met echte Groningers. Kortom: alles wat Groningen Groningen maakt.

Kijk voor meer informatie én natuurlijk alle hotspots op www.spot-groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring