Navigatie overslaan

Spraak­ma­ken­de mode in het Gro­nin­ger Museum

Liefhebbers van kunstzinnige mode kunnen dit voorjaar hun hart ophalen in het Groninger Museum. Daar zijn namelijk exposities te zien van maar liefst twee vermaarde couturiers: de beroemde Tunesiër Azzedine Alaïa en één van de meest spraakmakende jonge ontwerpers in de mondiale modewereld, de Nederlandse Iris van Herpen.

Tot 6 mei zijn de creaties van Azzedine Alaïa nog in het Groninger Museum te zien. Zijn naam staat wereldwijd al decennialang voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm zelfvertrouwen, comfort en seksappeal. Niet voor niks zijn wereldberoemdheden als Madonna, Tina Turner en First Lady Michelle Obama grote fans van de Tunesiër.

Van 23 maart tot en met 23 september toont het Groninger Museum een groot aantal creaties van de jonge Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen. Tijdens haar opleiding aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem liep de 27-jarige onwerpster stage bij de modehuizen van Alexander McQueen in Londen en Claudy Jongstra in Amsterdam. In 2007 begon ze haar eigen modelabel, waarmee ze meerdere malen shows verzorgde tijdens onder meer de London Fashion Week en de Paris Haute Couture Week. Van Herpen staat bekend om haar opvallende creaties waarbij zij traditioneel vakmanschap combineert met gedetailleerd handwerk en innovatieve technieken. Voor haar creaties sleepte ze meerder prijzen in de wacht, waaronder twee Dutch Design Awards en een Mercedes Benz Dutch Fashion Award.

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring