Navigatie overslaan

SPRINT wil oude­ren­mo­bi­li­teit bevorderen

Het in Groningen gevestigde researchcentrum SPRINT heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro ontvangen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Het geld zal worden gebruikt voor projecten die gericht zijn op het bevorderen van de mobiliteit van ouderen. Hiertoe worden de krachten van de wetenschap gebundeld met die van het bedrijfsleven om zo nieuwe ontwikkelingen zo snel mogelijk op de markt te krijgen.

SPRINT is actief sinds vorig jaar zomer en is één van de acht Centers of Research Excellence in Nederland. Binnen SPRINT doen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMC Groningen en de Universiteit Twente, in samenwerking met tientallen bedrijven, onderzoek naar hightech producten die ouderen mobiel houden of maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan innovatieve prothesen die makkelijker te gebruiken zijn.

‘Dit initiatief bundelt de krachten van bedrijfsleven, onderzoeks- en gezondheidszorginstellingen op het terrein van onderzoek naar nieuwe medische apparaten, programmatuur en hulpmiddelen. Preventie en kostenbesparing zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. En men is het er wel over eens, dat techniek de meest kansrijke methode is om dit te bereiken’, aldus Prof. Bart Verkerke, technisch wetenschappelijk directeur van SPRINT.

De ambitie van SPRINT is te zorgen voor een langere zelfstandigheid van de groeiende groep ouderen, maar het uiteindelijke doel is om de financiële en personele druk in de zorg verminderen en ouderen langer geschikt te houden voor de arbeidsmarkt.

www.imdi-sprint.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring