Navigatie overslaan

Stadslab Gro­nin­gen: slim com­plex biedt ruim­te aan klei­ne star­tups én gro­te evenementen

Op het voormalige Suikerunie-terrein, op slechts vijf minuten fietsen vanaf de Groningse binnenstad, is onlangs het multifunctionele Stadslab geopend. Waar ooit vrachtwagens vol suikerbieten af en aan reden en een van de grootste suikerfabrieken van Europa stond, is nu kantoorruimte voor startende ondernemers én volop ruimte voor festivals en andere evenementen te vinden.

In het Stadslab is een groot aantal flexwerkplekken te vinden, met alle voorzieningen die je je als startende ondernemer maar kunt wensen. Maar het is lang niet alleen maar werken wat de klok slaat in het Stadslab. Ontspanning en recreëren is er minstens zo belangrijk en het bijzondere complex leent zich ook uitstekend voor de organisatie van congressen of grootschalige presentaties. De stoere en industriële sfeer van het Stadslab en het Suikerunieterrein zorgen daarbij voor een extra dimensie.

In totaal is in het lab binnen plek voor maximaal 400 bezoekers, buiten tot 8000. Het gebouw is zo ingericht dat het na een paar kleine handelingen transformeert tot een enorme festivallocatie. In het complex zit een grote en moderne keuken die met gemak honderden, zo niet duizenden eters en drinkers kan bedienen. Van een klein buurtfeest tot een groot mondiaal congres: het Stadslab is daardoor dé geschikte locatie.

Het Stadslab is een initiatief van Willem Straat, Jeroen Meppelink en Jurian Zijlstra. Het drietal ondernemers heeft de afgelopen jaren met Keypro, Restaurant Sems, Style26 en onder andere Kadepop laten zien dat ze weten wat de markt vraagt en wat er nodig is om goed te kunnen ondernemen. De daarmee opgedane ervaring en geleerde lessen komen nu samen in het Stadslab.

Voor meer informatie: www.stadslabgroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring