Navigatie overslaan

Star­tup in Resi­den­ce is weer op zoek naar star­tups die de stad Gro­nin­gen beter maken

Startup in Residence is weer op zoek naar startups die aan de slag gaan met tien maatschappelijke problemen. Of het nu gaat om de energietransitie, het realiseren van een circulaire economie, afval sorteren of healthy ageing: de gemeente Groningen hoopt dat de startups de stad een beetje beter kunnen maken.

Tijdens Startup in Residence krijgen de startups zes maanden lang intensieve coaching en training. Op die manier worden de startende ondernemers geholpen om hun idee te ontwikkelen tot een prototype of product. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er uitgewerkte ideeën komen voor de tien maatschappelijke problemen. De gemeente gaat de meest veelbelovende oplossingen ook daadwerkelijk afnemen van de startups.

Voordeel van het programma is dat het netwerk van de gemeente en provincie Groningen beschikbaar is voor de startups. Ook worden de startups door de ervaren coaches geholpen met het ondernemerschap. Normaal gesproken is het voor startende bedrijven erg lastig om mee te doen aan een aanbestedingstraject.

Tien maatschappelijke uitdagingen
Startup in Residence is onder andere op zoek naar startups die zich bezig willen gaan houden met het onderhoud van onkruid langs wegen, het helpen van studenten en leraren bij het zoeken van studie- en werkplekken, het zoeken van een oplossing waarbij werknemers gebruik kunnen maken van ‘flexfietsen’ en het bedenken van oplossingen voor een groener stadscentrum.

Eerste editie
De eerste Groningse editie van Startup in Residence vond vorig jaar plaats. Dat bleek een groot succes. Zes van de acht bedrijven die met het programma waren gestart, hebben uiteindelijk een concreet product of prototype gepresenteerd.

Inschrijven

Startups kunnen voor de nieuwe editie nog tot 7 oktober inschrijven op de tien challenges. Een geselecteerd aantal bedrijven mogen vervolgens een paar dagen later pitchen. Op 11 december is bekend welke startups ook echt meedoen aan het programma. Aanmelden kan via de website van Founded in Groningen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring