Navigatie overslaan

Star­tup in Resi­den­ce: star­tups gaan aan de slag met problemen

Acht startups gaan de komende weken aan de slag met vraagstellingen van de gemeente en provincie Groningen, Groningen Seaports en de campus. Op vrijdag 14 september was er in het Groninger Forum een grote kickoff van het programma, dat in veel andere steden een groot succes is.

Startup in Residence begon ooit als een initiatief in San Francisco om startups en overheden op een innovatieve en gelijkwaardige manier te laten samenwerken, en heeft nu dus navolging gekregen in Groningen.

Volgens wethouder Joost van Keulen (VVD) van Economische Zaken wil de gemeente Groningen ambitieuze jonge ondernemers de kans geven om maatschappelijke uitdagingen op een innovatieve manier op te lossen. Maar het mes snijdt wel aan twee kanten: voor de beginnende ondernemers kan het programma leiden tot opdrachten en daarmee tot een vliegende start voor hun bedrijf doordat de gemeente op treedt als eerste klant.

Aantrekkelijk voor de startups is ook dat zij in het programma Startup in Residence vijf maanden lang intensieve begeleiding krijgen om hun oplossingen te bedenken voor hele uiteenlopende problemen, zoals het verlagen van het energieverbruik in sporthallen, het verminderen van afval of het verhogen van het percentage jonge sporters

De startups krijgen workshops en coaching. Na vijf maanden heeft de gemeente de kans om de oplossing in te kopen en de startup op deze wijze een snelle start te bezorgen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring