Navigatie overslaan

Star­tup Week­end Gro­nin­gen levert weer tal van inno­va­ties op

In een tijdsbestek van 54 uur een idee uitwerken tot een levensvatbare startup: dat is de opdracht die elke deelnemer aan het begin van een Startup Weekend meekrijgt. Van 17 tot en met 19 november vond alweer de 10e editie van het Groningse Startup Weekend plaats, dit jaar voor het eerst in het nieuwe bedrijvenverzamelpand Het Kwadraat.

De bijna honderd deelnemers wisten ook dit jaar weer iedereen te verrassen met hun uiteenlopende vindingen: wat te denken van draagbare afklophoutjes, een innovatief onderwijsplatform of een GPS- en batterijvrije alarmarmband? En dan hebben we de winnaar nog niet eens genoemd… Dat was Warmglow, een module die je kunt inschakelen als je iets verkoopt via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay en waarmee je een deel van het geld automatisch kunt overmaken naar een goed doel.

Het zijn allemaal ideeën die misschien al langer leefden in de hoofden van de Startup Weekend-deelnemers, maar die tijdens het weekend in een gigantische stroomversnelling werden gebracht. De ideeën werden gepitcht en er werd gekeken welke concepten het meeste potentie hebben. Deze werden vervolgens in teamverband en met hulp van ervaren coaches verder uitgewerkt. Op zondag werden de resultaten gepresenteerd voor een vakjury die de winnaar koos.

Klik hier voor een uitgebreid (foto)verslag dat RTV Noord maakte van het tiende Startup Weekend Groningen

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring