Navigatie overslaan

Steeds meer bui­ten­land­se stu­den­ten kie­zen voor Rijks­uni­ver­si­teit Groningen

Het aantal buitenlandse studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen blijft toenemen. Dit collegejaar meldden zich liefst 2.323 internationale studenten aan. Dat is 16,1 procent meer dan vorig jaar. In totaal studeren er nu 5.817 buitenlandse studenten aan de RUG. Daarmee vormen zij liefst 19,6 procent van de totale studentenpopulatie.

Van de bijna 6.000 internationale studenten zijn er 1.964 afkomstig uit Duitsland. De overige 3.853 internationals komen uit zo'n 120 andere landen. Op de tweede plek staat net als vorig jaar Groot-Brittannië (423), gevolgd door China (317), Italië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije en Indonesië.

Recordaantal aanmeldingen
Worden ook Nederlandse studenten meegeteld dan ontving de RUG 7.110 inschrijvingen voor het lopende collegejaar. Nooit eerder meldden zich bij de universiteit zoveel studenten aan in één jaar. Met de nieuwe aanwas meegerekend studeren er nu 30.472 mensen aan de RUG. Daarmee is het de op twee na grootste universiteit van het land.

Opleidingen
De opleidingen met de grootste stijging van het absolute aantal ingeschreven studenten zijn de bachelors International Business (+238), Internationaal en Europees Recht (+127) en Rechtsgeleerdheid (+116), en de master Geneeskunde (+108).

www.rug.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring