Navigatie overslaan

Steeds meer men­sen pak­ken de toe­ris­ti­sche bus naar Groningen

Is het reizen met een toeristische bus oubollig? Vergeet het maar! Het aantal bezoekers dat vanuit Duitsland gebruik maakt van de nieuwste generatie luxe, toeristische bussen om naar Groningen te komen, groeit juist weer sterk. Dat is niet alleen te danken aan de kwaliteit van de nieuwste bussen, maar zeker ook aan de inspanningen van de marketingorganisatie Marketing Groningen. Die werkt nauw samen met haar Duitse tegenhanger in Ostfriesland. Met het samenwerkingsverband 'Buskontor' zorgen de Duitse en Nederlandse marketingorganisaties er voor dat het aantal reizigers van Groningen naar Duitsland en van Duitsland naar Groningen weer groeit.

Het Buskontor is in 2013 opgericht toen de marketingorganisaties van Groningen, Ostfriesland en Cloppenburg de handen ineen sloegen . Het plan? Meer bustoeristen naar de drie regio’s krijgen. Het resultaat? Elke euro die in het gezamenlijk opgezette Buskontor Grenzenlos werd geïnvesteerd kwam tot-nu-toe zevenmaal in de regio's terug.

Het succes van Buskontor Grenzenlos is, zo meldt Marketing Groningen, nu aanleiding om dit project voort te zetten. Het Buskontor biedt touroperators in Europa de mogelijkheid om zelf een compleet verzorgde reis samen te stellen voor hun gasten, op basis van ‘bouwstenen’, losse elementen zoals een overnachting, een museumbezoek of een lunch. De flexibiliteit in het samenstellen is reden voor veel reisorganisaties om een reis aan te bieden naar Groningen, Ostfriesland (D) of Cloppenburg (D).

Als deelproject van het Netzwerk Toekomst en met subsidie van de Eems-Dollard Regio werd in 2010 Buskontor Grenzenlos opgezet met als doel meer busreizen naar de drie regio's te krijgen.
De subsidie vanuit de EDR liep op 1 januari 2014 af maar dat is geen reden om het project te stoppen. Door aan de aangesloten partners een bijdrage te vragen kan verder worden gebouwd op de solide basis die er nu ligt. Het Buskontor verwacht nog een verdere groei door te kunnen maken, nog lang niet alle touroperators zijn benaderd. De komende jaren wordt ook sterk ingezet op de Belgische en Luxemburgse markt.

www.buskontorgrenzenlos.de

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring