Navigatie overslaan

Storm’ en Jan Kruis in Strip­mu­se­um Groningen

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is twee grote tentoonstellingen rijker. De komende maanden zijn in het museum zowel de strip ‘Storm’ als het werk van striptekenaar Jan Kruis te bewonderen.

‘Het Theater van Jan Kruis’ is een speciaal ingerichte ruimte voor de expositie van Jan Kruis. De tekenaar is vooral bekend van zijn strips in het tijdschrift Libelle over Jan, Jans en de kinderen. Ook de Rode Kater, die sinds kort in dagblad Spits verschijnt, is in de tentoonstelling te vinden. Daarnaast is ook het wat meer kunstzinnige werk te bezichtigen, zoals de illustraties van Woutertje Pietersen en geschilderde portretten van beroemde Nederlanders.

In de andere tentoonstelling kunnen de liefhebbers van de strip ‘Storm’ terecht. Dit is een sciencefictionstrip waarin de hoofdpersonen Storm en Roodhaar centraal staan. De serie wordt geroemd vanwege de kwaliteit van de tekeningen die oorspronkelijk werden getekend door Don Lawrence, en later door Romano Molenaar en Jorg de Vos. In de tentoonstelling wordt vooral de nadruk gelegd op bepaalde avonturen, zoals de ‘Kronieken van Pandarve’ en de ‘Diepe Wereld’.
Naast de twee tentoonstellingen zijn ook de vaste exposities te bezoeken met striphelden als Suske en Wiske, Donald Duck en Paulus de Boskabouter. Het stripmuseum is elke dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het werk van Jan Kruis hangt tot 5 september in het museum. Tot wanneer ‘Storm’ in Groningen blijft is nog niet bekend.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring