Navigatie overslaan

Stran­den Lau­wersmeer krij­gen facelift

De herinrichting van de stranden en het hele recreatiegebied langs het Nieuwe Robbengat in het Lauwersmeergebied verloopt in volle vaart. In augustus vorig jaar begonnen de werkzaamheden in opdracht van Staatsbosbeheer en gemeente De Marne. Het ontwerp voor de herinrichting is gemaakt door de Dienst Landelijk Gebied en moet vooral de herkenbaarheid, beleving en kwaliteiten van het voormalig waddengebied beter zichtbaar maken. Medio mei dit jaar, dus vóór het zwemseizoen, moet het werk klaar zijn.

In het Lauwersmeergebied bevindt zich één baai waar recreatie centraal staat: het Nieuwe Robbengat. De recreatieve voorzieningen zijn aangelegd in de jaren '70 van de vorige eeuw, direct na de afsluiting van de Waddenzee. Vanwege de gedateerde en versleten uitstraling liepen de bezoekersaantallen terug. Daarom hebben Staatsbosbeheer en gemeente De Marne het initiatief genomen om het gebied een facelift te geven en is de Dienst Landelijk Gebied gevraagd een nieuw ontwerp te maken.

Er komen meer en grotere stranden die een 'ziltere uitstraling' krijgen door de houten golfbrekers en pieren. De stranden krijgen 'rugdekking' door strandwallen zodat recreanten uit de wind kunnen liggen. Ook zijn zogenaamde zichtlijnen aangebracht die zorgen voor meer overzicht en dus een veiliger uitstraling. Daarnaast zijn speelgelegenheden gecreëerd, zijn de toiletgebouwen gemoderniseerd en is de jachthaven van de camping opnieuw ingericht. Bovendien wordt de natuur makkelijker toegankelijk gemaakt en zijn de parkeerplaatsen opnieuw ingericht.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring