Navigatie overslaan

STT Pro­ducts: Spe­ci­a­list in fijnmechanica

STT Products ontwerpt en ontwikkelt innovatieve fijnmechanica en slimme technische oplossingen die bedrijfsprocessen en productieprocessen vereenvoudigen en versnellen. Vaak gaat het om speciaal machines, tools en testopstellingen en zelfs volautomatische productielijnen. Grote bedrijven die specifieke apparatuur willen hebben, kloppen daarom graag aan bij het bedrijf uit Tolbert.

' We werken voor grote bedrijven', zegt directeur Menno Kooistra. 'We ontwikkelen toepassingen die niet zomaar te verkrijgen zijn. “We vertalen een idee of een probleem naar een turn key-werkende oplossing”.

Een goed voorbeeld van een toepassing is de order die het bedrijf in de wacht heeft gesleept van Plantronics in Emmen. Samen met Plantronics gaan ze een 'slimme' productlijn ontwikkelen en op te zetten voor draadloze koptelefoons. De meeste headsets worden op andere plekken in de wereld gemaakt, omdat het daar goedkoper is. 'We zitten ook in het innovatiekluster, RoSF (Region of Smart Factories), om een deel van die productie weer naar Noord-Nederland te halen', zegt Kooistra.

Dat doet STT onder andere ook door haar eigen in de productie in Tolbert zo efficient mogelijk te maken. Van de provincie Groningen heeft het bedrijf onlangs een subsidie gekregen voor de ontwikkeling van een nieuwe werkmethode om geautomatiseerd enkelstuks te kunnen gaan produceren. Eén van de freesmachines heeft STT al uitgerust met een robot om series efficiënt te kunnen maken.

STT Products bestaat uit 25 medewerkers, maar is hard bezig om uit zijn jasje te groeien. Het huidige pand wordt daarom in oktober omgeruild voor de reeds aangekochte fabriekshal aan de andere kant van de weg. 'Dat pand wordt drie keer zo groot als het gebouw waar we nu in zitten. Dus we kunnen nog even doorgroeien', lacht Kooistra.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring