Navigatie overslaan

Stu­den­ten aan de slag bij Concept7 van­uit de Werk­plaats voor Digi­taal Vakmanschap

Vorige week startten vier studenten van de opleiding software developer van Noorderpoort Kunst & Multimedia met de ontwikkeling van een mobiele journalistiek app voor Concept7. Zij doen dit gedurende 20 weken. Het doel is het uitrollen van een mobiel platform op de NAB in Las Vegas 11-17 april 2020. Hierna wordt het platform nog verder doorontwikkeld.

De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap ontwikkelt beroepsonderwijs op het gebied van digitale innovaties. Onderwijs dat mee beweegt met de ontwikkelingen in het werkveld. Studenten, docenten en professionals werken samen aan vraagstukken in de praktijk.

Concept7, het digital agency uit Groningen dat dit jaar voor de 3e keer op rij met 5 sterren is beloond door opdrachtgevers in de lijst emerce top 100, ontwerpt en ontwikkelt hoogwaardige digitale producten middels Human Centred Design principes.

De eerste kennismaking tussen de werkplaats en Concept7 vond plaats bij de wekelijkse inloop van de Digital Office in Kasteel.gro

‘Het werkveld is dynamisch en innovaties wisselen elkaar snel af. Dit maakt dat onderwijsinstellingen en organisaties de handen ferm in elkaar moeten slaan om voorop te kunnen lopen.’ Aldus John Wittmaekers, directeur bij Concept7 en docent digital business aan de Hanzehogeschool. ‘De mogelijkheid om onze senior developer en de talentvolle studenten via de werkplaats aan een innovatief project te laten samenwerken is daarmee de ultieme synergie tussen onderwijs en werkveld.’

Dit beamen Sanne Borger, community manager Kasteel.gro en Maaike van Kessel, practor in de werkplaats voor digitaal vakmanschap. Na de ontmoeting werd al snel nagedacht over een manier om samen te kunnen werken.

De studenten onderzoeken en testen verschillende scripts, repositories en modules om zo de best passende te kiezen en de functionaliteiten ermee te ontwikkelen. Ze werken 2 dagen per week op locatie bij Concept7. Er is speciaal voor dit project een sprintruimte ingericht, zodat optimaal kan worden samengewerkt en ook volledig geconcentreerd gewerkt kan worden.

Het werken op bij Concept7 met begeleiding van een professional en een docent op afstand was eerst best even wennen. De ontspannen werksfeer en de gezamenlijke lunch maakt dat de studenten zich al thuis voelen en de andere collega’s snel weten te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring