01/04/2009

Studenten Hanzehogeschool Groningen ijsmakers voor Australian Homemade

Landelijk opererende winkelketens weten de weg naar Groningen goed te vinden. Een voorbeeld daarvan is ijsproducent Australian Homemade dat Groningse studenten heeft gevraagd een bijdrage te leveren aan het commercieel vermarkten van nieuwe producten. Australian Homemade, geleid door een oud-Groningse student, wil werk maken van het verstevigen van de contacten tussen onderwijs en bedrijfsleven, en nam daarom contact op met de Hanzehogeschool Groningen.

Media april streden tien studententeams van het Instituut voor Marketing & Management van de Hanzehogeschool Groningen om de eer om hun idee door Australian Homemade te laten uitvoeren. Oud CE-student en Marketing Director van Australian Homemade, Bastian Lamers, heeft de studenten de opdracht gegeven tijdens een gastcollege. "Tijdens mijn studie vond ik de afstand tussen de studie en het werkveld te groot. Destijds werd aangegeven dat er in de toekomst meer opdrachten vanuit de praktijk zouden worden aangeboden. Nu ik zelf ben gevraagd om een bijdrage te leveren, kon ik dit natuurlijk niet weigeren", aldus Lamers.

De studenten hielden een brandpitch in de Puddingfabriek. Een jury, bestaande uit Lamers en vakgenoten uit het bedrijfsleven, kozen vervolgens het beste en het meest originele idee. De tweedejaarsstudenten van het Instituut voor Marketing & Management waren enthousiast over het project en vinden het werken aan een praktijkopdracht erg inspirerend. "Het is ontzettend leuk om een product te bedenken dat misschien echt in het assortiment wordt opgenomen", aldus student Werner Tekelenburg.

01/03/2009
Jaarlijks 15.000 mensen extra aan de slag voor Gasunie dankzij Gasrotonde
01/03/2009
Eerste echte zeedijk vol sensoren in Eemshaven