Navigatie overslaan

Sub­si­die maakt elek­tri­sche bak­fiets extra aan­trek­ke­lijk voor ondernemers

Je ziet ze steeds vaker in Groningen: elektrische bakfietsen. Waar in het verleden mensen zwaar trappend met een bakfiets door de stad ploeterden, rijden ze tegenwoordig uiterst ontspannen en zacht zoemend door Groningen. Jan van Dijk, musicus en ondernemer, heeft sinds ruim een maand ook zo’n duurzaam vervoermiddel en is daar heel blij mee.

‘Ik heb sinds een maand een elektrische bakfiets en hij bevalt me geweldig!’, aldus de basgitarist en adviseur op het gebied van waterbeheer en –zuivering. ‘Ik heb geen auto, maar wel moet ik af en toe spulletjes vervoeren. Voortaan hoef ik minder vaak iemand te vragen me te helpen, en kan ik het nu zelf vervoeren. Ook gebruik ik hem soms voor vervoer van spullen tot ver in de provincie, en ook dat gaat uitstekend. Het is dan wel genieten tijdens zo’n lange rit!’, zegt Van Dijk.

Van Dijk had al een tijd in zijn hoofd dat hij wel een bakfiets wilde. In de Groningse huis aan huis-krant De Gezinsbode las hij dat je subsidie kunt krijgen bij de aanschaf van zo’n duurzaam vervoermiddel. Toen hij wethouder Joost van Keulen op de foto zag staan met zo’n E-bakfiets, dacht hij: ‘Dat lijkt mij ook wel wat!’.

Hij stapte naar de winkel ‘Fietsje’ in Groningen, waar hij hoorde dat je ook nog een subsidie op de aanschaf kon krijgen. Hij besloot terstond een E-bakfiets aan te schaffen en koos voor één van het merk AZOR met een prijskaartje van 3600 euro. ‘De aanschaf lijkt misschien nog een pittig bedrag’, zo zegt Van Dijk. ‘Maar in vergelijking tot een auto is het natuurlijk zeer weinig. Bovendien hoef je geen wegenbelasting te betalen, geen all risk verzekering en je hebt geen rijbewijs nodig.’ En dan krijgt hij ook nog eens 800 euro terug als hij de bakfiets een jaar gebruikt heeft.

Voor meer informatie over de E-bakfiets en de subsidieregeling, kijk op www.gaslimmerwerken.nu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring