Navigatie overslaan

Suc­ces­sen vol­gen elkaar op voor Gro­nings bedrijf enerGQ

Het Groningse bedrijf EnerGQ doet het goed de laatste tijd. In oktober was het bedrijf al één van de drie finalisten tijdens het landelijke SmartCamp Kickstart Event in Amsterdam en begin november won het de derde prijs bij de prestigieuze Accenture Innovation Award. Dit succes heeft EnerGQ te danken aan de ontwikkeling van de applicatie I-CARE, waarmee woningeigenaren en bedrijven een uniek inzicht in hun energieverbruik krijgen en zich zo bewuster worden van hun eigen energieconsumptie.

Gebruikers van i-CARE (Create Awareness Reduce Energy) hebben real time inzicht in hun energieverbruik. Ze kunnen overal en op ieder moment via een beveiligde internetverbinding hun verbruiksgegevens van gas en elektra bekijken. Het systeem is zelflerend en kent na verloop van tijd het energiepatroon van een huishouden. Het waarschuwt bij overtollig energieverbruik en laat zien hoeveel geld dit kost. Ook kan het verbruik worden vergeleken met het maandelijkse voorschotbedrag en met vergelijkbare huishoudens. Woningeigenaren zien direct waar winst valt te halen en kunnen daarop actie ondernemen. Zo kunnen ze tien tot dertig procent besparen op hun energiekosten.

EnerGQ maakt ook onderdeel uit van het samenwerkingsverband Energiebesparing Noord-Nederland (ENN). ENN is één van de dertien SLIM aanbieders in Noord-Nederland die woningeigenaren helpen hun woning energiezuinig te maken door slimme oplossingen te bieden. Daarvan is i-CARE een treffend voorbeeld.

De uitreiking van de Accenture Innovation Award is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bedrijven uitgedaagd worden om hun innovaties te presenteren en toe te lichten. Een uitgebreide voorbereiding daagt de deelnemers uit om nogmaals goed na te denken over het business concept. Accenture helpt met deze aanpak innovatieve oplossingen van jonge bedrijven door te ontwikkelen.

www.enerGQ.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring