Navigatie overslaan

Suc­ces­vol Dro­gi­net uit Oude Peke­la valt in de prijzen

Het in Oude Pekela gevestigde bedrijf Droginet heeft onlangs de Succes Award 2014 in ontvangst mogen nemen. De Succes Awards zijn onderdeel van het RTL-televisieprogramma De Succesfactor. Droginet, dat webwinkels voor een groot aantal drogisterijen verzorgt en beheert, ontving de prijs in de categorie drogisterijbranche.

De Succesfactor is bedoeld als tegengeluid voor de vaak negatieve economische geluiden in de media. Met het programma wil men laten zien dat er ook in moeilijke tijden nog volop Nederlanders zijn die met succes ondernemen.

Voorbeelden van dergelijke succesvolle ondernemers zijn Jos Mekkering en Brenda Warmels, die in 2009 Droginet begonnen. Ze zagen een gat in de markt voor kant en klare webwinkels voor drogisterijen, waarbij die laatsten de volledige zeggenschap houden over de online content.

Het ondernemersinstinct van het tweetal bleek bijzonder scherp, want inmiddels verzorgt en beheert Droginet tientallen webshops in de drogisterijbranche. Als gevolg van die snelle groei, bleef vanzelfsprekend ook de omzet van het Oost-Groningse bedrijf jaar na jaar groeien.

Het is dan ook niet vreemd dat Droginet niet alleen een Succes Award in de wacht sleepte, maar ook nog eens genomineerd werd voor een High Growth Award. Deze jaarlijkse bedrijvencompetitie wordt georganiseerd door het onafhankelijk ondernemersplatform Port4Growth en ondersteund door onder andere de Rabobank.

De bedrijven die voor de High Growth Awards genomineerd worden, zijn echter niet alleen snelle groeiers: andere belangrijke aspecten waarop de jury selecteert zijn voorbeeldfunctie, strategie, het profiel van de ondernemer, toekomstperspectief en financieel beleid.

Uiteindelijk zag Droginet tijdens de feestelijke uitreiking op 19 november de High Growth Award voor de regio Noord-Nederland net aan zijn neus voorbijgaan. Als Droginet echter doorgaat zoals het de afgelopen jaren heeft gedaan, lijkt een volgende prijs of nominatie slechts een kwestie van tijd.

www.droginet.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring