Navigatie overslaan

Suc­ces­vol Ver­keerd Gele­verd schenkt tech­ni­sche afdan­ker­tjes een nieuw leven

Een klein krasje, een lichte verpakkingsschade of de verkeerde maat of kleur; het komt in de installatiebranche geregeld voor dat iets wordt afgedankt om dergelijk kleine ‘tekortkomingen’ of simpelweg omdat er iets fout is gegaan bij de bestelling. Verkeerd Geleverd uit Leek geeft deze items een nieuw leven door ze op te kopen en opnieuw op de markt te brengen. En met succes: steeds meer klusbedrijven weten het Groningse bedrijf te vinden in hun zoektocht naar goedkope materialen.

Verkeerd Geleverd komt voort uit een idee van Peter Martin, zelf al 26 jaar eigenaar van een installatiebedrijf. Hij weet uit eigen ervaring dat talloze leveringen om schijnbaar de kleinste redenen worden afgeschreven als onverkoopbaar. Dat ze echter niet voldoen aan de verwachting bij het ene project, betekent echter niet dat niemand er meer iets mee kan, zo bedacht hij zich. In 2009 begon hij daarom Verkeerd Geleverd.

Het Groningse bedrijf slaat afgeschreven partijen in bij groothandels en verkoopt ze vervolgens tegen superscherpe prijzen. Van badkuipen, douchecabines en radiatoren tot leidingen, lampen en fittingen en zelfs werkkleding: Verkeerd Geleverd heeft het in zijn assortiment. En omdat Martin zelf uit het wereldje komt, kan hij ook nog professioneel advies leveren bij al die splinternieuwe producten.

Sinds de oprichting van het bedrijf zes jaar geleden, is de klandizie en ook het aanbod fors gegroeid. ‘De paardenstal waarin ik begon, was in no time te klein’, aldus oprichter Peter Martin in een interview op Noordblog. Zes jaar geleden werd het bedrijfspand in Leek gebouwd en ook dat is inmiddels al meerdere keren uitgebreid.

Vooral kleinere klusbedrijven weten Verkeerd Geleverd goed te vinden. ‘We hadden laatst nog iemand uit België, die speciaal kwam voor een warmtepomp en een 500 liter boiler. Die waren bij ons zoveel goedkoper dat de reis hiernaartoe gemakkelijk uit kon’, aldus Martin.

Maar het is niet alleen het aanbod van splinternieuwe A-merkartikelen tegen bodemprijzen die zoveel professionele klussers én particulieren naar het Leekster bedrijf leiden. Omdat het bedrijf zoveel mogelijk partijen opkoopt bij groothandels heeft het een gigantische voorraad opgebouwd. Daaronder zijn ook spullen die nergens anders (meer) verkrijgbaar zijn. ‘En dat zorgt voor een heel nieuwe klantenstroom’, aldus Martin.

Verkeerd Geleverd biedt dus oplossingen op allerlei vlakken en voor alle betrokken partijen. Niet alleen op technisch gebied, maar ook financieel: de installatiebranche en daarmee ook de consument zijn minder geld kwijt aan onderdelen, groothandels vangen nog een mooi prijsje voor afgedankte partijen en Verkeerd Geleverd zelf verdient een aardige boterham. En zo leveren verkeerde leveringen uiteindelijk toch alleen maar winnaars op.

http://verkeerdgeleverd.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring