Navigatie overslaan

Suc­ces­vol­le druk­ke­rij Simi­an BV inves­teert in inno­va­tie, duur­zaam­heid en ver­de­re groei

Drukkerij Simian BV uit het Groningse Westerbroek investeert in een innovatieve nieuwe drukpers. Een slim camerasysteem in de machine zorgt voor minder uitval en verbetert daarnaast de kwaliteit van het geleverde drukwerk. Door deze investering krijgt het snel groeiende bedrijf er zo'n zestien arbeidsplaatsen bij.

Simian BV is een snel groeiende drukkerij in Westerbroek. Het is het moederbedrijf van de drukwerksites Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone. De twee laatstgenoemde bedrijven werden twee jaar geleden overgenomen door Simian.

De drie bedrijven hebben gezamelijk een bestand van zo'n 300.000 klanten, zowel bedrijven als particulieren. Vanwege de overname twee jaar geleden zijn uiteindelijk alle drie de bedrijven gegroeid en verhuisd van Rotterdam en Roden naar Westerbroek. Momenteel werken er bij Simian ongeveer 110 mensen.

Echt ondernemerschap
Voor de aanschaf van de innovatieve drukmachine ontving het bedrijf een bijdrage van 50.000 uit de provinciale subsidieregeling Groningen@Work. Gedeputeerde Patrick Brouns noemt Simian BV een voorbeeld van echt ondernemerschap. 'Simian laat zien dat het durft te investeren. Het is goed om te zien dat zo'n investering leidt tot nieuwe werkgelegenheid en het ook een verbetering is voor het milieu. De subsidie lijkt mij hier dan ook goed besteed.'

Innovatief en duurzaam
Door de investering in de nieuwe drukpers, een Komori Lithrone G 84OP H-UV met een innovatief camerasysteem, wordt het productieproces sneller en wordt daarnaast fors bespaard op papier- en inktverbruik. Per product wordt de productietijd korter en dus wordt er minder energie gebruikt.

Groningen @ Work
De provincie zorgt voor cofinanciering vanuit Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019. Het doel van Groningen@Work is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring