Navigatie overslaan

Super­ge­mak­ke­lijk een elek­tri­sche laad­paal aan­vra­gen in Groningen

Groningers die in een elektrische auto rijden maar zelf geen plek hebben voor een laadpaal, kunnen sinds kort terecht bij het virtuele loket Openbaarladen.nl. Daar kunnen zij eenvoudig een aanvraag voor een laadpaal in de openbare ruimte indienen. Het bedrijf Allego gaat dan aan de slag met het verzoek en regelt alles rondom de plaatsing van de paal; van het zoeken naar een juiste locatie tot het vergunningsproces, het contact met de energieleverancier en zelfs het onderhoud van de paal.

Groningen is één van eerste gemeenten in Nederland waar een bedrijf voor eigen rekening en risico laadpalen plaatst op verzoek van eigenaren van elektrische voertuigen. Als iemand een laadpaal voor zijn elektrische auto nodig heeft op gemeentegrond omdat hij op eigen terrein geen mogelijkheden heeft, kan hij die simpelweg via internet aanvragen. Allegro regelt samen met de gemeente dat er een openbaar laadpunt komt en houdt de aanvrager op de hoogte van de voortgang.

Er zijn vier voorwaarden voor het honoreren van een plaatsingsverzoek: de aanvrager moet bij zijn woning geen ruimte hebben, moet beschikken over een elektrisch voertuig met een actieradius van minimaal 50 kilometer, er mag binnen een straal van 200 meter nog geen andere laadpaal staan en de aanvrager moet in Groningen woonachtig zijn óf er minimaal 18 uur per week werkzaam zijn.

www.openbaarladen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring