Navigatie overslaan

Super­Hub Meer­stad wint Inter­na­ti­o­na­le architectuurprijs

De SuperHub in Meerstad heeft een internationale architectuurprijs gewonnen. Het gebouw won in de categorie retail/showrooms van ‘The International Architecture Awards’ de prijs voor het mooiste ontwerp.

De SuperHub in Meerstad werd vorig jaar november geopend en functioneert als supermarkt en buurtcentrum voor de snelgroeiende wijk. Het gebouw is ontwikkeld door MWPO Groningen en ontworpen door De Zwarte Hond.

De SuperHub is zowel qua uiterlijk als qua functie indrukwekkend, oordeelt de jury van The International Architecture Awards. Ook de ruimtelijkheid van het gebouw wordt geroemd,
dat daardoor goed kan dienen als ontmoetingsplek voor inwoners van de wijk. "Het doel was om de winkelervaring weer persoonlijk en socialer te maken en te dienen als een verfrissend alternatief voor de steeds populairder wordende bezorgdiensten voor boodschappen. De indrukwekkende ruimte van de structuur is hierbij essentieel."

Qua uiterlijk valt het gebouw op door de draagstructuur die volledig bestaat uit houten kolommen en balken. Hierdoor krijgt het gebouw een kathedraalachtige uitstraling. Ook niet te missen is de grote luifel. Die biedt bescherming tegen de zon en trekt het bouwwerk in zijn groene omgeving. Het gebouw is bovendien energiezuinig, klimaatbestendig én zo ontworpen dat deze de trillingen van de Groningse aardbevingen kan absorberen.


De International Architecture Awards worden sinds 2004 uitgereikt en zijn een internationaal erkende prijs op het gebied van bouwen. Ze worden jaarlijks uitgereikt door het Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design, samen met The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en worden beschouwd als toonaangevend in de architectuur. Een jury van erkende ontwerpprofessionals, zakelijke professionals, docenten en critici beoordeelt de inzendingen en selecteert winnende projecten voor prijzen.


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring