Navigatie overslaan

Super­snel inter­net via straal­ver­bin­ding voor Noord­gas­trans­port in Uithuizen

Noordgastransport in Uithuizen is dankzij het Groningse bedrijf Rodin Connect sinds kort aangesloten op een supersnelle straalverbinding met het internet. Rodin is samen met NDIX uit Enschede een samenwerking aangegaan om bedrijven in gebieden waar geen glasvezelnet beschikbaar is toch van een supersnelle breedbandverbinding te voorzien. De aansluiting van Noordgastransport BV is het eerste wapenfeit dat uit deze samenwerking voortkomt.

Noordgastransport speelt een erg belangrijke rol in de gasbranche. Het bedrijf beheert een netwerk van gastransportleidingen met een totale lengte van 470 kilometer. Jaarlijks stroomt door die leidingen zo’n 9 miljard kuub aardgas uit gasvelden op de Noordzee naar het vasteland. In totaal transporteert Noordgastransport liefst een kwart van al het gas dat jaarlijks in Nederland wordt verbruikt. De gang van zaken bij het bedrijf is dus van grote invloed op de Nederlandse economie en onze gasvoorziening. Dan is een supersnelle internetverbinding natuurlijk geen overbodige luxe.

Rodin Connect en NDIX zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven in gebieden zonder glasvezelnet (zoals Uithuizen) toch te kunnen voorzien van een supersnelle breedbandverbinding. Breedband wordt naar de bedrijven gebracht in de vorm van een straalverbinding van Rodin, die vervolgens wordt gekoppeld op de open digitale marktplaats van NDIX. Daar zijn ICT-diensten zoals internet en telefonie beschikbaar van meer dan 85 aanbieders.Om de verbinding mogelijk te maken heeft NDIX in de Eemshaven een nieuwe locatie aan zijn netwerk toegevoegd.

Bernie Stanneveld, directeur van het Groningse Rodin Connect ziet in NDIX een partner om meer bedrijven en industrieterreinen van een breedbandverbinding te voorzien. ‘Onze straalverbindingen kunnen we via NDIX met de rest van de wereld verbinden. Met de moderne technieken van tegenwoordig zijn straalverbindingen net zo betrouwbaar als een kabel in de grond. We kunnen hoge snelheden bereiken, de verbindingen zijn al schaalbaar naar 2 gigabit per seconde.’

www.rodinconnect.com

http://www.noordgastransport.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring