Navigatie overslaan

Talent Fever bij Kam­pi­oen­schap Voet­bal onder de 21 jaar

Het Europese Kampioenschap Voetbal onder de 21 jaar komt naar Groningen en dat wordt flink gevierd. Van begin april tot eind juni staat de provincie in het teken van festival Talent Fever. Meer dan 65 evenementen en activiteiten worden er volgens de organisatie georganiseerd, waaronder muziekfestival Swingin’Groningen en de Landenweek.

Drie poule wedstrijden én de finale van het UEFA EK onder 21 vinden plaats in voetbalstadion Euroborg in Groningen. Volgens de provincie genoeg reden voor een flink feest, maar wel eentje die ook leuk is voor de niet-voetballiefhebber. 'Vandaar dat het festival zeer breed is', aldus een woordvoerder. Het festival bestaat uit sportieve, culturele en educatieve evenementen. Zo wordt op zondag 27 mei in het Stadspark een groot ballonnenevenement georganiseerd voor de jeugd en is er op zondagmiddag in de Groningse binnenstad op verschillende locaties straattheater.

Talent is het thema van het festival en dat is terug te vinden in de vele sporttoernooien die worden georganiseerd voor de jeugd. Maar behalve pleintjesvoetbal en Football Idols zijn er ook danswedstrijden, breakdance workshops en muziekevenementen. Het Haydn Jeugd Strijkorkest is op donderdagavond 14 juni tijdens het Groninger Grachtenconcert te horen en een dag later klinkt het Nederlandse levenslied op de Hoge der Aa op het Smartlappenfestival. Het bestaande muziekfeest Swingin'Groningen, dat dit jaar gekoppeld is aan Talent Fever, wordt in datzelfde weekend gehouden. Music Match, een cultureel programma op diverse podia, wordt op 6 juni afgesloten met Idols-winnares Raffaëla en musicalster Carolina Dijkhuizen.

De finaledag moet de klapper van het festival worden. Die hele dag is er muziek op de Grote Markt, onder meer georganiseerd door Radio 538. Wie er dan zullen optreden wil de organisatie helaas nog niet bekend maken.


Bekijk het programma en de wedstrijdschema's op www.talentfever.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring