Navigatie overslaan

Tar­get Hol­ding bij top van Euro­pe­se AI-bedrijven

Bij het Groningse Target Holding balanceren ze constant op het randje van wat technisch mogelijk is. Met zelflerende algoritmes tovert het supergetalenteerde team heldere antwoorden uit onvoorstelbaar grote dataverzamelingen. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van Artificial Intelligence; niet voor niks werd het onlangs door het gezaghebbende zakelijke IT-tijdschrift CIO Applications genoemd als één van de 25 beste AI Solution Providers in Europa én de allerbeste uit Nederland.

Target Holding wordt tot de Europese top op het gebied van kunstmatige intelligentie beschouwd dankzij haar buitengewone innovatieve oplossingen op het gebied van data-analyse. Aan de hand daarvan weet het bedrijf waardevolle informatie uit voortdurende uitdijende databestandenorganisaties te halen. Zo helpt het tal van bedrijven en organisaties om te gaan met grote en complexe big data-vraagstukken.

Voor leken klinkt wat Target doet nogal futuristisch, maar bij het Groningse bedrijf zelf is het de praktijk van alledag. Zo kan het Target-team aan de hand van tijdreeksanalyses toekomstige ontwikkelingen voorspellen en wordt 'text mining' gebruikt om patronen in gigantische hoeveelheden te ontdekken. Eigenlijk voorspelt Target simpelweg de toekomst aan de hand van data.

Die toepassingen zijn niet alleen zeer interessant voor tal van bedrijven en organisaties wereldwijd, ze kunnen ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de aarde. Zo kan één van de in Groningen ontwikkelde algoritmes energieverbruik voorspellen waardoor het gemakkelijker wordt besparende maatregelen te nemen.

Over de toekomst van zijn eigen bedrijf is Target-directeur Gert-Jan van Dijk positief. Hij hoopt over vijf jaar meer naamsbekendheid te hebben gegenereerd. 'Tot nu toe vormen we een zeer goed bewaard geheim in Groningen', lacht hij. Om die groei te realiseren zoekt Target Holding ook elders in Nederland naar nieuw talent. Maar weg uit Groningen zal het bedrijf nooit gaan. 'In Groningen ligt onze basis: hier kon in 2009 met de aanwezige grote complexe datasets en expertise een zaadje ontkiemen. En nu mag het vanuit hier blijven groeien', aldus Van Dijk.

Bekijk hieronder de film die over Target Holding werd gemaakt in het kader van de nominatie voor de Groninger Ondernemingsprijs 2017.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring