Navigatie overslaan

The Main Event tovert voor­ma­li­ge sui­ker­fa­briek om tot wal­hal­la voor gamers

Op 31 mei verandert de voormalige suikerfabriek in Groningen voor drie opeenvolgende dagen in een walhalla voor gamers. Tot en met 2 juni vindt daar namelijk de eerste editie van The Main Event plaats, een groots opgezet internationaal LAN-, eSport-, gaming- en entertainmentevent dat de komende jaren een toonaangevende rol moet gaan spelen in de (inter)nationale esport- en (LAN-)gamingscene.

Tijdens The Main Event zullen meer dan duizend gamers, verdeeld over verschillende area’s, tegelijk hun wedstrijden spelen. Er vinden toernooien plaats van League of Legends, COD, DOTA, FIFA/PES, CSGO, Battlefield, Fortnite en Rocketleague, maar deelnemers kunnen ook hun eigen toernooi organiseren. De finales van de verschillende competities worden op een mainstage gespeeld en er wordt via een speciale TV-show live verslag gedaan.

In de diverse eSport-competities komen vele Europese en Nederlandse topteams in actie. Zij strijden om voor Nederlandse begrippen hoge geldprijzen. Daarnaast wordt er voor de top-esporters een ‘Topsport Begeleidingscentre’ opgezet, waar ze terechtkunnen voor advies van specialisten op het gebied van sport en bewegingswetenschappen, voedingsdeskundigen, game analisten, fysieke en mental coaches.

Naast de esport-competities vormt ook de ‘Shopping Mall’ een grote publiekstrekker. Op deze expo presenteren bedrijven hun nieuwste gear, games, services, gadgets, tests en demos en er zijn recruiters aanwezig die op zoek zijn naar techtalent.

Verder kunnen bezoekers natuurlijk zelf gamen in de Free to Play Area, waar ook Virtual Reality-demo’s zullen plaatsvinden. Op de Main Stage zullen special guests hun opwachting maken, wordty een COSplay-competitie gehost en vindt op vrijdag en zaterdag een knallende afterparty geoprganiseerd.

De initiatiefnemers hebben de ambitie om van The Main Event een jaarlijks terugkerend evenement te maken dat de standaard zet voor LAN- en esports-events in de Benelux. Om die ambitie te realiseren wordt samengewerkt met tal van (maatschappelijke) organisaties en bedrijven uit het Noorden.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op TheMainEvent.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring