Navigatie overslaan

The Pas­si­on, Jan Dul­les en Bloe­men­jaar­markt lok­ken dui­zen­den naar Groningen

Zanger Jan Dulles van de 3J’s speelt de hoofdrol van Jezus in de Paasvertelling ‘The Passion’ die donderdag 17 april in de binnenstad van Groningen is te zien en die dan rechtstreeks op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden. Groningen zal deze dag ongetwijfeld vele tienduizenden bezoekers trekken, omdat eerdere uitvoeringen van The Passion in andere steden ook grote aantallen bezoekers op de been brachten. Overigens is Groningen dit Paasweekend een bezoek toch al meer dan waard, omdat er de volgende dag, Goede Vrijdag, de traditionele Bloemenjaarmarkt wordt gehouden. Dat is letterlijk het meest fleurige evenement van het jaar, waarbij Groningen dan officieus het begin van de lente viert.

Niet alleen Jan Dulles maar ook nadere landelijk bekende persoonlijkheden doen donderdag de 17e mee aan The Passion. Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Jack van Gelder en Beau van Erven Dorens zijn namelijk ook hoofdrolspelers in The Passion.

Nadat het spektakelstuk drie jaar achtereen in de Randstad werd opgevoerd, is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding, hét uitgangspunt van The Passion. Daarnaast wordt er een groot verlicht kruis door de stad gedragen richting de Vismarkt.

Zanger Jan Dulles van de 3J’s hoefde niet lang na te denken toen hij voor deze bijzondere rol gevraagd werd: ‘Ik vind het geweldig om in zo’n enorm grote productie de hoofdrol te mogen spelen. Het lijkt me behoorlijk heftig om deze rol te spelen van de goedheid zelve in zijn laatste uren.’

The Passion in Groningen is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Rooms-Katholieke Kerk, de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Marketing Groningen en de Groningen City Club.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring